понедельник, 2 декабря 2013 г.


 Шановні студенти, запрошую Вас ознайомитися з проектом "Зворотна сторона свободи", який є дуже актуальним в наш час. Адже, саме зараз Ви маєте вирішити: бути відповідальним чи безвідповідальним!!!!

  Вольова регуляція поведінки та діяльності 


      Функцією вольової регуляції є підвищення ефективності відповідної діяльності. На особистісному рівні воля проявляється в таких властивостях, як сила волі, енергійність, наполегливість, витримка та ін. Такі якості визначають поведінку, яка характеризується усіма або більшістю описаних вище властивостей.   Рішучість, сміливість, самовладання, впевненість в собі проявляються в єдності з характером, тому їх можна розглядати не тільки як вольові, але і як характерологічні.   Відповідальність, дисциплінованість, принциповість, обов'язковість звичайно формуються тільки до підліткового віку. Щоб спонукати людей до відповідальності потрібно дати їм зрозуміти, що буде в разі безвідповідальності, якими можуть бути наслідки безвідповідальності.
   Отже, проект: “Зворотна сторона свободи” має допомогти зрозуміти людям, важливість і необхідність відповідальності. Люди мають зрозуміти, що безвідповідальність може призвести до жахливих наслідків. Адже безвідповідальні люди не думають про свої вчинки, і про те, до чого вони можуть призвести.


Безвідповідальність – основна причина української кризи

    Незважаючи на всю інформаційну істерію навколо світової кризи, тільки чотири країни у світі опинилися на межі банкрутства: Афганістан, Аргентина, Ісландія й Україна. 
   Для того, щоб зрозуміти, чому ми опинилися в такій пікантній ситуації і як розвиватимуться події далі, мусимо чесно і без надмірних емоцій дати відповідь на таке питання.
   Які ж причини цієї тупикової ситуації?
   Відповідь на це питання є важливою.
   Однією з причин ситуації, що склалася в Україні, безумовно, є  безвідповідальність високопосадовців за свої дії. Цьому сприяє сьогоднішня модель влади, яка в принципі побудована таким чином, що не зрозуміло, хто за що відповідає і які в кого повноваження.





   Питання про свободу вибору неминуче підводить до проблеми відповідальності. Відповідальність - зворотна сторона свободи, яка нерозривно з нею пов'язана та завжди її супроводжує.Той, хто діє вільно, повністю відповідає за свої дії. Моральна відповідальність означає здатністьпередбачити наслідки кожного свого вчинку і прагнення запобігти можливому негативному ходу подій.
   Безвідповідальність же завжди приводить до негативних наслідків, інколи - навіть, фатальних.
   Отже, потрібно відповідати за себе і свої вчинки, щоб уникнути небажаних результатів.


   Як ви вважаєте, чи є важливою така риса характеру, як відповідальність?    Чи краще і простіше бути безвідповідальним, незважаючи на наслідки?



Комментариев нет:

Отправить комментарий